5 december 2009

Med Jesper Blomqvists egna ord:

"På Möllevången finner du akademiker, flyktingar, konstnärer, arbetslösa, arbetare, kriminella och musiker boende sida vid sida. Om jag haft en agenda med mitt projekt, så har den handlat om att undersöka just den aspekten – det märkvärdigt mångfacetterade."

4 december 2009

Detta fick pressen veta idag:

Ny fotobok:
Ögonblick från ett Möllevången i förvandling
Av: Jesper Blomqvist (foto) och Henrik Eklundh Paglert (text och form).
Förlag: Eklundhpaglert

EN NUTIDSHISTORIA I BILDER
Möllevången är ett av Sveriges mer omskrivna och beryktade områden. Men bilderna som målas upp är ofta klichéartade; antingen hyllar man det »mångkulturella, exotiska och kryddoftande Möllevången«, eller så förfäras man över svartklubbar, fylla och våld. Sällan speglas möllevångsbornas vardag, och därigenom den verkliga mångfald och kraft som döljer sig bakom det mytiska »Möllan«.
Vi vill med denna fotobok ge den saknade bilden av människorna som lever sina liv på Möllevången. Något som känns extra relevant så här året före Citytunnelns öppnande, vilket kommer att påverka områdets karaktär för all framtid.
/ Jesper Blomqvist & Henrik Eklundh Paglert

För mer information, se http://gatustilleben.blogspot.com
För bilder, se facebooksidan ”Ögonblick – en bok om ett Möllevången i förvandling”
För kommentarer, ring Jesper Blomqvist på 0704-79 97 80 eller Henrik Eklundh Paglert på 0730-727 928

Ute till försäljning

Boken finns nu att köpa på Hamrelius Bokhandel, Malmö konsthall, Akademibokhandeln, Malmö bokhandel och Bokia i Hansagallerian.

2 december 2009

Årets julklapp är här!

Imorse strax efter 07.00 ringde det på dörren, och där stod en man med åtta lådor av min bok. Jag säger 'min' fast det egentligen inte alls är min, och för att jag vet att Jesper inte bryr sig, på det sättet. Egentligen borde jag lägga upp en bild på boken, för den ser rackarns bra ut, men jag är för trött. Istället får ni bege er till Konsthallen som var först ut att köpa in den. ABF, Glokala folkhögskolan och Medborgarskolan har den också. Bokrondellen har den om en vecka, liksom flera bokhandlare förhoppningsvis. Eller så köper ni en bok av mig här och nu: info(at)eklundhpaglert.se

30 november 2009

Lång väntan på tomten

Söndervabbad, kanonförkyld och ännu inget nytt från bokbinderiet. Humöret är inte på topp.
Sist jag pratade med FNG (i tisdags) skulle de beställa en cliché till bokryggen som de då borde ha haft sedan länge – mer vet jag inte.
Jag har i vilket fall förvarnat tryckeriet om att jag vill ha kompensation för försenad leverans; får se hur det kommer att gå.
Viktigast är att boken når sina läsare så fort som möjligt, men det spär onekligen på utgivningsstressen att boken som kostar en halv årslön i produktion kanske inte kommer att bära sig på grund av en missad julhandel. Så länge tröstar jag mig med att se om Christian Schwartz har gjort några nya fonter sedan den jag köpte av honom för att använda till Ögonblick från ett Möllevången i förvandling.